CARLOS BARRIA/Action Images
CARLOS BARRIA/Action Images

Braća Fantela četvrti u prvom plovu klase 49er, vjetar mučio jedriličare

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 27.07.21. | 11:15

Elena Vorobjeva pala je na desetu poziciju poretka

Mihovil i Šime Fantela uspjeli su odraditi prvi od tri danas predviđena plova u klasi 49er, iako su na utrku morali zbog nestabilnih uvjeta čekali više od sat vremena.

Ogromne probleme na regatnom polju stvarao im je vjetar, nakon dobrog starta pali su ispod 15. mjesta, ali ih je nova promjena vjetra na drugoj stranici pogurala na šesto, koje su do kraja prvog plova uspjeli pretvorili u četvrto. Natjecanje se kod otoka Enoshima ne može održati nakon 17 sati po lokalnom vremenu, što znači da su ostala dva plova morala biti odgođena. U klasi 49er jedri se 12 plovova, nakon kojih najboljih 10 posada ide u plov za medalje.

Laseraši su također nakon više od sedam sati za danas završili svoj program. Tonči Stipanović je nakon prva plova pao na 10. mjesto poretka, a onda još satima čekao na treći današnji plov jer je trebalo nadoknaditi jedan koji je odgođen prvog dana natjecanja. Bio je četvrti uoči posljednja četiri jedrenja drži sedmu poziciju s 41 bodom. Do trećeg mu mjesta fali osam bodova.

Elena Vorobjeva je u plovu klade Radial pala na desetu poziciju, posljednju koja vodi u finale nakon 10 jedrenja.



Tagovi

JedrenjeŠime FantelaMihovil FantelaOlimpijske igre

Ostale Vijesti